Skip to content

Om etter­lysende

26/04/2021

Hvilke kvaliteter og funksjoner har et etterlysende ledesystem, og hvorfor lønner det seg å velge en slik løsning?

Et bygg hvor det er beregnet at det skal oppholde seg mange mennesker, er pålagt å ha et godkjent ledesystem. Ved et komplett ledesystem vil en kunne sikre trygg og rask rømning av et bygg hvor hvert sekund teller dersom noe skulle oppstå.

For rømningsmerking finnes det både elektriske og etterlysende løsninger. De etterlysende løsningene er langt mer effektive både når det gjelder vedlikehold, økonomi og avfall. Det etterlysende midlet kommer fra jordalginater i Asia, og er et overskuddsmateriale som blir utvinnet i forbindelse med gruvedrift. Dette stoffet har den evnen at det absorberer energi og lades ved tilgang på lys, og når produktet kommer i mørket frigjøres energien i form av et gulgrønt lys. Denne prosessen kan gjentas utallige ganger uten at kvaliteten på produktet svekkes. Siden produktet ikke inneholder batteripakker, vil dette være kostnadsbesparende og en miljøfordel da du slipper et slikt avfall.

Totalleverandør

Prolink International AS prosjekterer og produserer etterlysende ledesystemer som oppfyller gjeldende krav:

NS3926:2017 Visuelle ledesystemer for rømning i byggverk

NS-EN 7010:2012 Grafiske symboler sikkerhetsskilt

NS-ISO 3864-1:2011 Grafiske symboler sikkerhetsskilt – utforming

NS3925:2013 Brannvern – Rømningsplaner

Hvorfor velge Prolink International AS?

Prolink International AS har levert etterlysende ledesystemer siden 1991 og er derfor en av de som har vært lengst på markedet i denne bransjen. Vi har sørget for å stadig fornye oss både med påfyll av kompetanse og ved å satse på kompetente ansatte. Vår kjennskap og fartstid gjør Prolink International AS til en trygg samarbeidspartner.

Aktuelt